Globaalin sivistyksen iltapäiväkahvit 15.12. klo 14–16 - Kasvatus ja sivistys yhteiskunnan muutosvoimana

 

Ilmastonmuutoksen ja kasvavan eriarvoisuuden kaltaiset globaalit ongelmat vaativat pikaisia toimia. Kasvatus ja sivistys voivat toimia merkittävinä muutoksen vauhdittajina viheliäisten ongelmien ratkaisemiseksi.  Mutta minkälaista kasvatusta, sivistystä ja globaalia toimijuutta tarvitaan kestävän ja oikeudenmukaisen tulevaisuuden rakentamiseksi?  Globaalin sivistyksen iltapäiväkahveilla pureudutaan kasvatuksen rooliin ja keinoihin yhteiskunnallisen muutoksen edistäjänä.  

 

Professori Kristiina Brunila, Kasvatuksen ja koulutuksen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon tutkimuskeskus AGORA:sta, avaa puheenvuorossaan koulutuksen ja kasvatuksen tulevaisuuden suuntaviivoja ja niiden suhdetta yhteiskunnalliseen eriarvoisuuteen ja sen purkamiseen. Globaalikasvatuksen asiantuntija Hanna Hjerppe Taksvärkki ry:stä puolestaan tarkastelee globaalikasvatuksen haasteita ja mahdollisuuksia yhteiskunnallisen muutoksen vauhdittajana sekä tuo keskusteluun konkreettisia esimerkkejä kansalaisjärjestöjen globaalikasvatustyöstä. Puheenvuorojen jälkeen on luvassa yhteistä keskustelua. Osallistujat pääsevät myös jakamaan kokemuksiaan oman toimintansa ja työnsä näkökulmasta ja kuulemaan vinkkejä muilta.

 

Tapahtuma järjestetään Zoomissa keskiviikkona 15.12. klo 14–16. Ilmoittauduthan etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta 13.12. mennessä. Lähetämme Zoom-linkin ja osallistumisohjeet ilmoittautuneille tapahtumaa edeltävänä päivänä.  

 

Tervetuloa kuulemaan inspiroivia puheenvuoroja ja keskustelemaan yhdessä!  

 

Klikkaa itsesi mukaan tapahtumaan myös Facebookissa ja liity Globaalin sivistyksen edelläkävijöiden ryhmään.

 

Iltapäiväkahvitilaisuuden järjestää Fingon koordinoima Globaalin sivistyksen edelläkävijät -hanke. Tilaisuus on jatkoa lokakuussa järjestetyille Globaalin sivistyksen iltapäiväkahveille, joista voit lukea lisää täältä.

 

Ystävällisin terveisin,

 

Jenni Tuominen

Projektikoordinaattori | Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry 

+358 50 321 8494 | jenni.tuominen@fingo.fi

 

Fingo ­­­– Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.  

viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa  

fingo.fi | Facebook | Twitter | LinkedIn