Transformer 2030 – tulevaisuuden tekijät
Eväitä kestävän tulevaisuuden taitamiseen
Hei opettaja!
Tuntuuko kestävän tulevaisuuden ajatteleminen mahdottomalta? Koetko, että isot ja mutkikkaat ongelmat, kuten ilmastonmuutos
ja eriarvoisuuden kasvu, ovat liian isoja haasteita ratkaistaviksi? Tulevaisuuskuvamme voivat olla lannistavia globaalien ongelmien ja epätietoisuuden vallitessa, minkä vuoksi tarvitaan kykyä kuvitella vaihtoehtoisia ja kestävämpiä tulevaisuuksia ja rakentaa
niistä konkreetteja utopioita. Mutta mitä utopia tarkoittaa ekologisen kestävyyden, sukupuolten moninaisuuden tai kulutuskriittisyyden näkökulmista?
Tässä koulutuksessa syvennytään kestävän tulevaisuuden teemoihin ja tutustutaan koulutuksen teoreettisiin kehyksiin yhdessä tutkijoiden sekä kansalaisjärjestöjen globaalikasvattajien avulla. Näitä keskeisiä viitekehyksiä ovat: kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin malli, tulevaisuusajattelu, konkreetit utopiat sekä pahuus ja ympäristöahdistus kestävyyteen liittyvinä ilmiöinä.
Mitä saat koulutuksesta?
Kenelle?
Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen, lukioiden ja ammatillisen koulutuksen, taiteen perusopetuksen sekä vapaan sivistystyön henkilöstölle ja johdolle. Koulutuksessa on kaikille yhteisiä sekä kullekin kohderyhmälle suunnattuja osioita. Odotamme osallistujilta sitoutumista koulutuskokonaisuuteen, eli verkko-opetuspäiviin ja niiden välillä toteutettavaan kokeiluun omassa työssä. Koulutus on osallistujille maksuton.
Koulutuksen sisältö ja toteutus
Yhden lukukauden mittainen koulutus sisältää ennakkotehtävän, kolme koulutuspäivää sekä projektityön toteutuksen omassa oppilaitoksessa. Transformer 2030 -hanke huipentuu vuoden 2021 lopussa järjestettävään päätösseminaariin, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Koulutus on laajuudeltaan 4 opintopistettä ja päätösseminaari on laajuudeltaan 0,5 opintopistettä.
Koulutuksen päivämäärät:
Syksyllä 2021 järjestetään kaksi koulutuskokonaisuutta, joista toinen Kuopiossa ja toinen Kouvolassa. Koulutuspäivät järjestetään mahdollisuuksien mukaan joko hybridikoulutuksina tai etäkoulutuksina. Tilanteesta tiedotetaan osallistujille erikseen jokaisen koulutuspäivän kohdalla. Etäosallistuminen on kuitenkin aina mahdollista. Jokaisen koulutuspäivän kesto on klo 9-15.
Katso
Kouvolan koulutuspäivät ja ilmoittaudu mukaan täältä!
Kouluttajina toimivat
Suomen Rauhanpuolustajien,
Eettisen kaupan puolesta ry:n, Amnestyn
ja
Suomen
Lähetysseuran
globaalikasvatuksen asiantuntijat, Lasten ja nuorten säätiön
Tulevaisuuskoulu,
OKKA-säätiö,
Helsingin yliopiston Kudelma-verkosto,
väitöskirjatutkija Emma Kurenlahti sekä tutkija ja opettajankouluttaja Antti Rajala / Helsingin yliopisto.
Transformer 2030 koulutus on Opetushallituksen rahoittama, ja sitä koordinoi Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry.
Lisätietoa koulutuksesta:
Lisätietoja
Projektipäällikkö Saana Ylikruuvi