*HAE SU 7.6. MENNESSÄ*
Millainen on hyvä verkkokurssi ja kuinka sellainen rakennetaan? Mitä niksejä kannattaa huomioida videoiden tai podcastien käsikirjoittamisessa? Entä voiko digitaalisuutta käyttää hyväksi myös live-tilaisuuksien fasilitoinnissa?
Fingo tarjoaa yhdessä eOppimiskeskuksen kanssa
vuoden mittaisen koulutuksen, jolla vahvistetaan järjestöjen pedagogista digiosaamista. Nosta järjestösi kyvyt uudelle tasolle ja hae digimentori-koulutukseen! Koulutus on osa Fingo
Powerbank-toimintaa.
Koulutus sopii erityisesti järjestöille, jotka haluavat kehittää verkossa tapahtuvaa oppimistoimintaansa. Koulutuspäivien välillä osallistujat kokeilevat erilaisia välineitä omassa työssään ja jakavat kokemuksiaan välineistä ja pedagogisista
ratkaisuista. Kokemuksen kautta vahvistuvat taidot juurruttavat oppimisteknologian luontaiseksi osaksi järjestöjen arkea.
Koulutus alkaa elokuussa 2020 ja kestää noin vuoden pitäen sisällään sekä pajapäiviä että verkkotapaamisia. Sisältöjä räätälöidään osallistujien kiinnostuksen mukaan, ja he saavat myös asiantuntijan henkilökohtaisen sparraussession
omaan kokeiluunsa liittyen. Tarkempaa tietoa koulutuksen sisällöstä löydät tämän viestin lopusta.
Hae koulutukseen 7.6. mennessä oheisella ilmoittautumislomakkeella. Kerro siinä, miksi juuri sinut pitäisi
valita digimentorikoulutukseen ja missä määrin järjestösi on sitoutunut kehittämistyöhön ja kouluttautumiseesi. Ilmoitamme valituille 15.6. mennessä. Arvostamme hakemuksia, jotka tulevat työpareilta samasta järjestöstä.
Koulutuksen hinta on 200 euroa (koko vuosi) Fingon jäsenille, 400 euroa muille järjestöille. Etusijalla ovat globaalikasvatusta, kehitysyhteistyötä tai muuta Agenda 2030-tavoitteisiin tähtäävä työtä tekevät Fingon jäsenjärjestöt.
Lisätietoja koulutuksesta Fingon Pauliina Paanaselta (pauliina.paananen@fingo.fi, 050 317 6689).
*****
Lisätietoa Digimentori-koulutuksesta
Digimentori-työn tarkoituksena on kehittää järjestötoimijoiden digiosaamista sekä verkkopedagogisia taitoja osallistujien omassa toimintaympäristössä. Osallistujat kokeilevat erilaisia välineitä yhdessä, omassa työssään ja jakavat kokemuksiaan
eri välineistä ja pedagogisista ratkaisuista. Kokemuksen kautta vahvistuvat pedagogiset taidot juurruttavat oppimisteknologian luontaiseksi osaksi järjestöjen arkea.
Tavoitteena digimentoreiden valmennukselle on muun muassa vahvistaa ja tukea järjestöjen digiopetuksen ja verkkopedagogiikan kehittymistä sekä verkko-oppimisaineistojen tuotanto-osaamista ja tieto- ja viestintäteknisten välineiden käyttöosaamista.
Laajempana tavoitteina on mahdollistaa oppimisen kaikkiallisuus ja vahvistaa yhdessä tekemisen kulttuuria yli järjestörajojen. Haluamme juurruttaa digioppimisen ja verkkofasilitoinnin toimintakulttuurin osaksi järjestötoimintaa.
Koulutus sisältää neljä lähitapaamista sekä verkkotapaamisen noin kerran kuussa. Lähiopetuksen kokonaismäärä on noin kahdeksan päivää, mutta koronatilanteen ja etätyöskentelyn jatkuessa se toteutetaan lyhyempinä osina verkossa. Tämän lisäksi
osallistujia varten järjestetään verkkoklinikka-ajat, jolloin kouluttajina toimivat eOppimisen ammattilaiset toimivat osallistujien omien teemakokeilujen sparraajina tarpeen mukaan. Koulutus tehtävineen vastaa kaikkineen noin 4-5 opintopistettä (100 tuntia)
Pajapäivien sisällöt sovitaan tarkemmin yhdessä osallistujien kanssa.
Alustavat sisällölliset teemat:
Verkossa oppiminen ja verkko-opettaminen
Teknisen osaamisen lyhyt oppimäärä
Sisällöntuotanto
Fingo - vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.
viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa
fingo.fi |
Facebook |
Twitter |
LinkedIn
Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.