Viestin välitti Sanna Rekola / Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo ry

***

Setalta uusi videokokonaisuus ja oppimateriaalia sateenkaarinuorten elämästä

“Tää on kuka mä oon” – sateenkaarinuoret äänessä on Setan uusi videokokonaisuus sateenkaarinuoruudesta 2020-luvulla. Videoilla sateenkaarinuoret kertovat omin sanoin elämästään, kokemuksistaan ja ajatuksistaan tarjoten näkökulmia siihen, millaista on olla sateenkaarinuori 2020-luvun Suomessa. Videot sopivat monipuolisesti eri kohderyhmille, mutta erityisesti nuorten ja yhdenvertaisuusteemojen parissa työskenteleville, nuorille itselleen tai sateenkaarinuoren läheiselle. 

Videokokonaisuuteen kuuluu myös temaattisia videoita, jotka keskittyvät kukin yhteen sateenkaarinuorten elämän osa-alueeseen. Teemavideoilla nuoret käsittelevät esimerkiksi sateenkaariaiheiden näkymistä koulussa, koululiikuntaa sukupuolen moninaisuuden näkökulmasta ja ystävyyden ja perhesuhteiden merkitystä. Seta on myös koostanut osasta teemavideoita tehtävämateriaalia, jota voi hyödyntää eri oppilaitoksissa. 

Yksi videoista - Sateenkaari koulussa - on suunnattu opettajille muille opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille. Videon avulla he pääsevät tutustumaan siihen, millaista on käydä koulua ja opiskella sateenkaarinuorena. Ajatuksia herättävä video saa ammattilaisen pohtimaan, miten opetusta ja oppilaitoksen toimintaa voi muokata yhdenvertaiseksi kaikille. 

Tutustu materiaaleihin:

Lisätietoa:
Marita Karvinen

Marita.karvinen@seta.fi

www.seta.fi

 

 

***