Sinustako Kestävän tulevaisuuden lähettiläs?

Haluatko toimia kestävän tulevaisuuden puolesta? Kiinnostaako pohjoismainen yhteistyö kestävän kehityksen parissa? Oletko valmis vetämään kouluvierailuja kestävän tulevaisuuden teemoista? Hae Kestävän tulevaisuuden lähettilääksi!

Etsimme n. 18-21-vuotiaita pääkaupunkiseudulla asuvia nuoria aikuisia, jotka haluavat toimia kestävän tulevaisuuden puolesta ja keskustella nuorten kanssa kestävän kehityksen (YK:n Agenda 2030) teemoista kouluvierailuilla ja pohjoismaisissa yhteistapaamisissa.

Valitsemme 2-3 Kestävän tulevaisuuden lähettilästä, jotka lähettiläsvuotensa aikana pitävät yhteensä viisi työpajaa kouluissa ja toimivat edustajina pohjoismaisissa nuorten tapaamisissa. Ensimmäinen pohjoismainen tapaaminen pidetään 3.-6.10.2019 Islannissa. Kestävän tulevaisuuden lähettiläät toimivat osana Pohjoismaiden neuvoston rahoittamaan projektia, jossa on mukana nuorisoalan järjestöjä Islannista, Norjasta, Ruotsista, Ahvenanmaalta, Färsaarilta ja Grönlannista.

Sovit lähettilääksi, jos:  

·       olet n. 18-21-vuotias

·       asut pääkaupunkiseudulla

·       olet kiinnostunut kestävän kehityksen teemoista ja perehtynyt niihin jonkin verran (erityisesti Agenda 2030)

·       viihdyt nuorten parissa, haluat ohjata työpajoja kouluissa ja jakaa ajatuksiasi kestävästä tulevaisuudesta

·       osaat viestiä sujuvasti (some, kirjoittaminen, kuvaaminen…)

·       olet esiintymis- ja kielitaitoinen

·       pärjäät myös digitaalisesti

·       pystyt sitoutumaan tehtävään koko lukuvuodeksi 2019-2020

·       sinulla on mahdollisuus matkustaa pohjoismaisiin yhteistapaamisiin

Lähettiläänä saat:

·       koulutuksen Kestävän tulevaisuuden lähettilään tehtävään

·       tilaisuuden keskustella nuorten kanssa Agenda 2030 -teemoista Suomessa ja pohjoismaisissa nuorisoalan verkostoissa

·       uusia kokemuksia ja kohtaamisia

·       työkokemusta työpajan ohjaajana

·       palkkion työpajojen vetämisestä (54e/työpaja)

Kestävän tulevaisuuden lähettiläät sitoutuvat toimimaan lähettiläsvuotensa aikana fasilitaattorina 3-5 oppilaitoksissa pidettävissä työpajoissa yhdessä muiden lähettiläiden ja Nuorten Akatemian projektityöntekijän kanssa. Lisäksi lähettiläiltä odotetaan viestintäpanostusta esim. somepostauksia pohjoismaisista tapaamisista, blogikirjoituksia työpajoista ja lähettiläsvuodestaan Nuorten Akatemian nettisivuille.

Lähetä meille 31.8.2019 mennessä CV ja vapaamuotoinen esittelykirje, jossa kerrot miksi juuri sinä olisit paras tyyppi Kestävän tulevaisuuden lähettilääksi. Voit liittää kirjeeseen suosituksia, mutta pakko ei ole. Toivomme, että hakijajoukko on mahdollisimman moninainen: hakijoiksi toivotaan eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Kyseessä on luottamustoimi, josta ei makseta palkkaa, mutta tehtävästä aiheutuvat matka- ja majoituskulut korvataan ja työpajojen ohjaamisesta maksetaan Nuorten Akatemian kouluvierailuista maksettava palkkio. Luottamustoimesta saat arvokasta kokemusta työpajojen vetämisestä, pohjoismaisesta yhteistyöstä, uusia verkostoja sekä todistuksen.

Hakuaika 5.-31.8.2019. Huom! Jos harkitset hakemista, ethän jätä viimeiseen päivään: saapuneita hakemuksia käsitellään jo hakuaikana.

Lisätietoa hankkeesta täältä.

Kysymykset ja hakemukset sähköisesti Maijalle: maija.vuorjoki@nuortenakatemia.fi, p. 050-4601091.