Asiantuntijoilta vahvat suositukset – YK:n kestävän kehityksen tavoite 4.7 toimeenpantava Euroopassa

 

YK:n kestävän kehityksen tavoite 4.7:n mukaan kaikilla ihmisillä tulee olla tiedot ja taidot edistää kestävää kehitystä. 200 päättäjää, tutkijaa ja kansalaisjärjestöjen asiantuntijaa 54 maasta laativat marraskuun alussa Helsingissä järjestetyssä Envision 4.7 -konferenssissa tiekartan ja suositukset tavoitteen toimeenpanemiseksi Euroopassa.

 

Kansainvälisten asiantuntijoiden laatimalla tiekartalla pyritään edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoite 4.7:n toimeenpanoa Euroopassa. Tiekartta luotiin kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingon koordinoiman Bridge 47:n, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä ulkoministeriön järjestämässä Envision 4.7 -konferenssissa.

 

”YK:n kestävän kehityksen tavoite 4.7 on avain kestävämpään tulevaisuuteen. Jos onnistumme saavuttamaan sen, olemme pitkällä paremman huomisen ja myös kaikkien muiden Agenda 2030:n tavoitteiden saavuttamisessa. Tämän takia on ensiarvoisen tärkeää, että tavoitteen toimeenpanoa vauhditetaan Euroopassa. Tähän mennessä merkittäviä poliittisia panostuksia ei ole vielä tehty”, sanoo Fingon vaikuttamistyön johtaja ja Bridge 47:n perustaja Rilli Lappalainen.

 

Kansainvälisten asiantuntijoiden laatimassa tiekartassa korostetaan muun muassa, että Euroopassa tulee luoda vuoteen 2021 mennessä kokonaisvaltainen strategia tavoite 4.7:n saavuttamiseksi. Tiekartassa alleviivataan myös, että tavoitetta tulee edistää poliittisilla päätöksillä kaikilla koulutusasteilla ja formaalin opetuksen ulkopuolella.

 

Tavoite 4.7:n mukaan jokaisella oppijalla tulee olla vuoteen 2030 mennessä tiedot ja taidot edistää kestävää kehitystä esimerkiksi ihmisoikeuksia, sukupuolten tasa-arvoa ja maailmankansalaisuutta arvostavan koulutuksen kautta.  Suomi on yhdessä muiden valtioiden kanssa sitoutunut tavoitteen toimeenpanoon osana YK:n kestävän kehityksen Agenda 2030 -toimintaohjelmaa.

 

Bridge 47:n projektipäällikkö Nora Forsbacka muistuttaa, että Envision 4.7 -konferenssissa laaditun tiekartan valmistuminen on tärkeä, mutta vasta ensimmäinen askel tavoitteen saavuttamisessa.

 

”Nyt tiekartta ja sen suositukset täytyy toimeenpanna. Paremman huomisen saavuttaminen on mahdotonta, jos emme muuta ajattelutapaamme ja käytöstämme. Siksi koko Euroopan tulee toimia kiireisesti tavoite 4.7:n eteen”, Forsbacka sanoo.

 

Envision 4.7 -konferenssin järjestivät 6–7.11. Helsingissä Fingon koordinoima Bridge 47, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä ulkoministeriö osana Suomen EU-puheenjohtajuuskautta. Konferenssin avasi opetus- ja kulttuuriministeri Li Andersson.

 

Materiaalipankki ja kuvia.

 

Lisätietoja:

Rilli Lappalainen

Vaikuttamistyön johtaja, Fingo

+358 50 5613 456
rilli.lappalainen@fingo.fi

Nora Forsbacka

Projektipäällikkö, Bridge 47

+358 43 824 1167

nora.forsbacka@bridge47.org

 

Tiedote Fingon verkkosivustolla: https://www.fingo.fi/ajankohtaista/tiedotteet/asiantuntijoilta-vahvat-suositukset-ykn-kestavan-kehityksen-tavoite-47

*

 

Ystävällisin terveisin

Mika Niskanen

asiantuntija, viestintä | Fingo

 

+358 50 317 6715 | mika.niskanen@fingo.fi

 

Fingo ­­­– Vaikuttaa tulevaisuuteen tänään.

viestii | kouluttaa | kasvattaa | tukee | vaikuttaa

fingo.fi | Facebook | Twitter | LinkedIn

 

Kepa ja Kehys ovat nyt Fingo. Teemme töitä, jotta maailma olisi reilumpi. Ihan kaikkialla. Olemme 300 kehitysjärjestön yhteistyöjärjestö.