Kesäinen tervehdys kaikki Naiset, rauha ja turvallisuus -verkoston jäsenet!

Verkosto päivitti nimensä tähän uuteen muotoon viimeisimmässä verkoston kokouksessa 17.5., jonka pöytäkirjan löydätte ohesta: ​docx-kuvake 1325_verkoston pöytäkirja 17_touko_2022.docx

Kokouksessa kuulimme myös esimerkiksi arviointitutkimuksesta, jota tehdään parhaillaan liittyen Suomen kolmannen kansallisen Naiset, rauha ja turvallisuus -toimintaohjelman toimeenpanosta. Arviointitutkimuksen validointiajankohta on 20.6., jonka jälkeen sitä voi vielä kommentoida. Lopullinen versio arvioraportista valmistuu 30.6. Verkoston edustajat olivat yhtä mieltä siitä, että arviointitutkimuksen tulokset tulee huomioida neljännen toimintaohjelman laadinnassa ja että syksyllä tarvitaan vielä lisää keskustelutilaisuuksia aiheesta. Arviointitutkimusta tekevä Nora Stenius esitteli tutkimustaan myös ulkoministeriön koordinoiman ​docx-kuvake kansallisen 1325-seurantaryhmän tapaamisessa 23.5, johon myös verkoston edustajia osallistui. Ulkoministeriön edustajat vahvistivat, että työ neljännen toimintaohjelman laatimiseksi jatkuu varsinaisesti elokuussa ja lisää keskustelutilaisuuksia järjestetään aiheesta syksyllä.

Päätimme verkoston omassa kokouksessa myös ensimmäisestä verkoston aamukahvitilaisuudesta, joka järjestetään 22.6. liittyen ajankohtaisiin YK-prosesseihin. Lämpimästi tervetuloa mukaan! Verkoston puheenjohtaja Elina Korhonen on lähettänyt kaikille verkoston jäsenille kalenterikutsun Teams-etätapaamiseen.

Liitteessä on myös verkoston vuoden ensimmäisen kokouksen pöytäkirja helmikuulta, jota osa ei ollut saanut auki aiemmasta viestistäni. Ilmoitattehan kahden viikon kuluessa, jos tuohon helmikuun pöytäkirjaan on korjauksia tai kommentteja. Toukokuun kokouksen pöytäkirja puolestaan hyväksytään virallisesti verkoston seuraavassa kokouksessa.


Aurinkoisin terveisin,

Veera Nurmenniemi

 

 

 

1F1719A8 

Veera Nurmenniemi 
Vaikuttamistyön vastaava, 1325-verkoston koordinaattori  
UN Women Suomi 
Työpajankatu 10 A, 4. krs, 00580 Helsinki 

Tel: +358-50-438-7998
Email: veera.nurmenniemi@unwomen.fi