Moi, ikävä kyllä en päällekäisyyden takia taaskaan pääse mukaan.

 

Elinan pyyntöön vastaus:

Olen/olemme tekemisissä ukrainalaisten ihmisoikeuspuolustajien kanssa (mm Vitalina Koval) joista osa paennut ja osa edelleen Ukrainassa. Amnestyn Ukrainan osaston työntekijöistä suuri osa paennut turvaan, mutta miehet ovat joutuneet jäämään maahan. Ne, joilla on venäjän passi, on ollut vaikeuksia rajoilla.

 

Tilanne elää juuri nyt voimakkaasti, esimerkiksi Amnestyn Moskovan toimiston työntekijät ovat hakeutuneet turvaan. Miten ja missä he jatkavat työtään on vielä auki.

 

Tiedoksenne:

Laitoin eilen tämän seksuaalioikeusverkoston taustadokumenttiin, Elina olikin siitä omassa alustuksessaan maininnut (Kiitos!) ja blogissa (Kiitos!): Amnestyn Ukrainan osaston raportti Itä-Ukrainasta, julkaistiin loppuvuonna 2020, konfliktin vaikutuksista naisiin kohdistuvaan väkivaltaan.

 

“This report is focusing on gender-based violence in the government-controlled areas of Donetsk and Luhansk regions, in particular on how domestic violence against women is aggravated by the conflict, and on sexual violence against women perpetrated by members of military forces.

https://www.amnesty.org/en/documents/eur50/3255/2020/en/

 

Yksi raportissa vaadittu lakimuutos on toteutunut, meili 20.7.2021 -> 

 

Ukraine has adopted legislation that lifts exemption of military and police personnel from general liability for administrative cases of domestic violence. This was one of the calls that Amnesty issued as part of our 2020 report "Not a private matter".

 

Taustaksi tästä vielä, että AI Ukrainan tutkija ja tj kävivät Suomessa 2019 vieraanamme, pohdimme silloin yhdessä tämän kyseisen tutkimuksen fokusta ja me suomalaiset kerroimme tekemistämme tutkimuksista NKV:hen liittyen Suomessa. Ukrainalaisten vierailun tärkeä tavoite oli saada mahdollisuus lepoon ja rentoutumiseen, joten emme järjestäneet tapaamisia muiden järjestötoimijoiden kanssa tms. Sen sijaan kävimme taidenäyttelyissä ja kävelyllä meren rannalla.

 

Toivon, että tämän kaiken keskellä saavat edes hetkittäin tilaisuuden lepoon, siellä missä ovat.

 

Twitterissä Ukrainan osaston tj Oksana Pokalchuk löytyy (ät)Opokalchuk, hän twiittasi eilen erinomaisen ketjun sodan sukupuolittuneisuudesta. Suosittelen.

 

 

Yt Pia

 

 

Pia Puu Oksanen

 

Sukupuoleen ja seksuaalisuuteen perustuvan syrjinnän asiantuntija /

Advisor, gender and sexuality based discrimination

 

Amnesty International

Suomen osasto / Finnish Section

www.amnesty.fi

 

Huom/Note! Työskentelen pääsääntöisesti ma-to / I work mainly from Monday to Thursday.

 

 

 

From: 1325verkosto <1325verkosto-bounces+pia.oksanen=amnesty.fi@lists.unwomen.fi> On Behalf Of Elina Korhonen via 1325verkosto
Sent: keskiviikko 9. maaliskuuta 2022 11.04
To: 1325verkosto@lists.unwomen.fi
Subject: Re: [1325verkosto] Muistutus: 1325-verkoston kokous 10.3. klo 8.30

 

Hei minultakin!

 

Ja todella lämpimästi tervetuloa tähän (toivottavasti viimeiseen kokonaan virtuaaliseen) kokoukseen!

Ukraina -keskustelua varten – olisi kiva kuulla eri järjestöiltä ja toimijoilta, jotka olette jollakin tavalla Ukrainan kanssa tekemisissä, mitä tiedätte tilanteesta ja miten toimitte Ukrainassa/lähialueilla/Suomessa

Ukrainaan liittyen.

 

Nähdään huomenna!

Elina

 

Lähettäjä: 1325verkosto <1325verkosto-bounces+elina.korhonen=vaestoliitto.fi@lists.unwomen.fi> Puolesta Veera Nurmenniemi via 1325verkosto
Lähetetty: keskiviikko 9. maaliskuuta 2022 10.42
Vastaanottaja:
1325verkosto@lists.unwomen.fi
Aihe: [1325verkosto] Muistutus: 1325-verkoston kokous 10.3. klo 8.30

 

Hei kaikki Suomen 1325-verkostolaiset,

lempeä muistutus, että verkoston seuraava kokous järjestetään huomenna torstaina 10. maaliskuuta etäyhteydellä Teamsissä. Tapaamisessa suunnitellaan tulevaa toimintaa, puhutaan NAP4-vaikuttamistyöstä, tulevista 1325-teemaisista tapahtumista ja Ukrainasta. Asialista löytyy täältä: ​docx-kuvake 1325_verkoston asialista 10_maalis_2022.docx

 

Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle ja saamme yhteisvoimin lisää tarmoa jatkaa tätä työtä, jonka teema jälleen niin ajankohtainen.

 

Olemme lähettäneet kalenterikutsun tästä kaikille, mutta ilmeisesti joillakin henkilöillä kutsu on saattanut mennä roskapostiin. Ilmoitattehan, jos ette ole saaneet kutsua.

 

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

 

Yst. terv.
Veera,
Suomen 1325-verkoston koordinaattori
________________________________________________________________________________

Microsoft Teams -kokous

Liity tietokoneella tai mobiilisovelluksella

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Lisätietoja | Kokousasetukset

________________________________________________________________________________

 

 

1F1719A8 

Veera Nurmenniemi 
Vaikuttamistyön vastaava, 1325-verkoston koordinaattori  
UN Women Suomi 
Työpajankatu 10 A, 4. krs, 00580 Helsinki 

Tel: +358-50-438-7998
Email: 
veera.nurmenniemi@unwomen.fi