Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo valitsi uuden hallituksen – syyskokouksessa linjattiin vuoden 2020 päätavoitteet

 

Suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestö Fingon syyskokouksessa valittiin järjestön uusi hallitus ja hyväksyttiin ensi vuoden toimintasuunnitelma sekä talousarvio. Kokouksessa esiteltiin myös Fingon viisi uutta jäsenjärjestöä.

”Kehitysjärjestöillä on maailman tärkein tehtävä. Edistämme oikeudenmukaista ja kestävää maailmaa, jossa ihmisoikeudet toteutuvat”, totesi Fingon hallituksen väistyvä varapuheenjohtaja Karoliina Tikka avatessaan Fingon syyskokouksen Valkeassa talossa Helsingissä.

Tämän tehtävän jatkamiseksi Fingolle valittiin järjestön syyskokouksessa uusi hallitus vuosille 2020–2021. Kokouksessa hyväksyttiin myös ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä päätettiin jäsenmaksujen säilymisestä ennallaan.

Fingon hallituksen puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Liisa Laakso ja varapuheenjohtajiksi Tytti Nahi sekä Lotta Staffans. Uuden hallituksen jäseniksi valittiin Tapio LaaksoMatleena MoisioMiia NuikkaPiritta RikkonenJuha RuippoMaija SantalahtiAmu Urhonen sekä Juha Vauhkonen. Tytti Nahi toimi Fingon edellisen hallituksen varapuheenjohtajistossa ja Miia Nuikka sekä Juha Ruippo hallituksen jäseninä. Jäsenten valinnasta käytiin kokouksessa äänestys, jonka vaalivaliokunnan esitys voitti.

Puheenjohtaja Laakso toimii vanhempana tutkijana Pohjoismaiden Afrikka-instituutissa Uppsalassa. Laakso on toiminut aikaisemmin muun muassa Tampereen yliopiston rehtorina vuosina 2016–2018. Hänen ehdokkuuttaan kannatti laaja joukko järjestöjä, kuten CMI, Plan International Suomi ja Reilu kauppa.

”Fingo on kiinnostavassa vaiheessa. Kahden kattojärjestön yhdistymisprosessi on edennyt hyvin ja joukko tuntuu motivoituneelta. Kehitysyhteistyössäkin on uudenlaista virtaa ja keskustelua. Lähden oikein innostuneena hallituksen puheenjohtajana mukaan tähän työhön”, Laakso sanoo.

Fingolle hyväksyttiin syyskokouksessa toimintasuunnitelma vuodelle 2020, jossa kolmeksi päätavoitteeksi hyväksyttiin vahvempi kansalaisyhteiskunta, tuloksellinen vaikuttaminen sekä jäsenjärjestöjen vahva omistajuus. Lisäksi kokouksessa hyväksyttiin ensi vuoden talousarvio ja päätettiin Fingon jäsenmaksujen säilyttämisestä ennallaan.

Syyskokouksessa esiteltiin myös Fingon viisi uutta jäsenjärjestöä: Seta, Suomen OneWorld -portaaliyhdistys, Furaha, Pyhän maan kristityt ja Rajaton Farmasia Suomi. Fingoon liittymisensä syiksi järjestöt mainitsivat esimerkiksi kattojärjestön tarjoaman tuen ja mahdollisuudet yhteistyöhön.

Aivan syyskokouksen aluksi kuultiin kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin puheenvuoro. Skinnari korosti systeemiajattelun ja kumppanuuksien merkitystä kehityskysymysten ratkaisussa. Hän myös kiitti kansalaisjärjestöjen pitkäjänteistä työtä esimerkiksi eriarvoisuuden ja köyhyyden poistamiseksi.

Fingon syyskokous järjestettiin Valkeassa talossa Helsingissä 27.11.2019.

Korjaus ja lisäys aikaisempaan viestiin: Lause "Uusina hallituksen jäseninä aloittavat" korjattu muotoon "Uuden hallituksen jäseniksi valittiin". Tekstiin lisätty myös tieto hallituksessa jatkavista henkilöistä.

Tiedote Fingon verkkosivuilla: https://www.fingo.fi/ajankohtaista/tiedotteet/suomalaiset-kehitysjarjestot-fingo-valitsi-uuden-hallituksen-vuoden-2020

 

*

 

Ystävällisin terveisin

Mika Niskanen